League of Legends Wiki

Populair is de League of Legends wiki. Deze online encyclopedie bevat een zeer groot aantal artikelen over League of Legends. Een aantal bijzondere onderwerpen rond League of Legends staat hieronder opgenomen.

Ontstaansgeschiedenis

League of Legends werd voor het eerst voorgesteld op 7 oktober 2008 en kwam pas een jaar later echt uit op 27 oktober 2009. Tussen 10 april 2009 en 26 oktober 2009 was het spel al te spelen in beta versie. Het spel was voordien bekend onder de naam League of Legends: Clash of Fate). Het is een multiplayer online videospelletje dat ontwikkeld werd door Riot Games als een soort virtuele gevechtsarena voor het Microsoft platform.

Virtuele voorwerpen

League of Legends maakt gebruik van een aantal virtuele voorwerpen en personages die eigen zijn aan het spel. Dit zijn onder andere de summoner, de champions, minions, de turrets en de inhibitors. Voor het spel zijn verschillende skins en patches te verkrijgen. Wie hier meer over wil weten kan terecht op de links van deze website of forums en communities die geheel of gedeeltelijk aan het spel gewijd zijn.

Hoe speel je het spel?

Het spel wordt gespeeld met twee ploegen met ieder een gelijk aantal deelnemers: ofwel 3 ofwel 5. Ieder team start aan een tegenovergestelde kant van de landkaart, in de buurt van wat een Nexus wordt genoemd. Om een wedstrijd te winnen moet een team de Nexus van het andere team uitschakelen. Dat doe je dan weer door een serie torens te vernietigen die in het spel turrets genoemd worden. De turrets staan langs weggetjes die lanen genoemd worden. Tijdens het spelverloop kunnen de spelers steeds een hoger level bereiken en dat doe je door minions te vermoorden (minions zijn kleine NPC’s die voortdurend eitjes bevruchten (spawnen) en het andere team aanvallen), en je kunt ook items kopen om je personage een eindje op weg te helpen.

Promotie en sterker worden

Bij League of Legends kunnen spelers na het behalen van een aantal punten (Riot points) promotie krijgen. Ten gevolge van promotie heb je meer spelmogelijkheden en kun je sterkere vijanden aan.

Skins

De skins die te verkrijgen zijn voor League of Legends zorgen voor verschillende kleureffecten bij de Champions (helden) waarmee het spel gespeeld wordt. Een aantal skins zijn gratis te downloaden, voor andere moet je betalen of je kunt ze verkrijgen in ruil voor Riot Points.

League of Legends wiki

League of Legends is een razend populair spel en daarom kun je er ook heel veel online informatie over vinden. Momenteel zijn er al zo’n 1823 online artikelen over League of Legends geschreven. Deze kun je allemaal terugvinden op de online League of Legends wiki.League of Legends Server Status

Niets is zo vervelend als serverstoringen of een offline server bij je favoriete spelletje. Jammer genoeg is dit een fenomeen dat zich wel eens voordo… Meer →


League of Legends Champions

Voor wie nog niet bekend zou zijn met het razend populaire League of Legends geven we hier nog wat extra informatie. Champions zijn de helden waarvan … Meer →


League of Legends Download

Het mooie aan League of Legends is dat je het spel niet hoeft te kopen om het te kunnen spelen; je de game deze gratis downloaden. Al wat je hiervoor … Meer →