League of Legends Server Status

Niets is zo vervelend als serverstoringen of een offline server bij je favoriete spelletje. Jammer genoeg is dit een fenomeen dat zich wel eens voordoet. Helemaal uit te sluiten is het nooit, maar het is wel belangrijk om weten wat het risico van dit ergerlijke fenomeen is bij het populaire spel League of Legends.

Dit gaan we voor jou nader bekijken in dit artikel. Ten eerste is het belangrijk om weten dat de firma achter het populaire spelletje hier zelf ook groot belang aan hecht. Om de vele spelers ter wille te zijn, hebben zij een speciale pagina opgezet om de periodes van geheel of gedeeltelijk downtime te vermelden en hiervoor ook de reden aan te geven. Deze webpagina geeft direct een goed overzicht: LoL Server Status.

Server status - English only

De website laat zien of de League of Legend servers online zijn. Het is overzichtelijk en duidelijk voor iedereen die de Engelse taal voldoende machtig is. De pagina is opgesteld in eenvoudig Engels en zal voor de meeste mensen geen problemen opleveren op het gebied van verstaanbaarheid. Je hoeft dus geen kei in Engels te zijn om te begrijpen wat er bedoeld wordt.

Server informatie per werelddeel en onderdeel

Standaard wordt de status voor Noord-Amerika aangegeven maar je kunt zelf het werelddeel waarin je je bevindt aanpassen: je hebt de keuze tussen West-Europa, Noord- en Oost-Europa, Rusland, noordelijk Latijns-Amerika, zuidelijk Latijns-Amerika, Brazilië, Turkije en Oceanië.

Je vindt altijd de status terug voor de volgende onderdelen: Game, Store, Forum en uiteraard de Website. Bovendien wordt in de rechterbovenhoek van het scherm netjes aangegeven wanneer het scherm ververst wordt.

League of Legends server offline?

Waarschijnlijk wil je wel weten hoe dikwijls de servers van League of Legends offline gaan. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor! De laatste keer dat dit gebeurde was op 12 juni 2014. Het spel was in totaal zo’n 20 uur offline omwille van servermigratie naar Amsterdam. Een downtijd va 20 uur is zeker lang, maar deze werd dan ook ruim op voorhand aangekondigd: in oktober 2013.

Uiteraard heeft het down gaan van een server altijd gevolgen, en het bedrijf achter League of Legends is er zich terdege van bewust dat dit voor de diehard gamer allesbehalve prettig is. Daarom wordt de offline tijd van de server ruimschoots op voorhand gecommuniceerd. Desondanks lokte de laatste downtime van de league of Legends server van Riotgames stevige reacties uit op gamers forums.League of Legends New Dawn

Bekijk de video van League of Legends New Dawn. De cinematische trailer voor "League of Legends: A New Dawn" toont een bruut gevecht tussen twee Leagu… Meer →


League of Legends Wiki

Populair is de League of Legends wiki. Deze online encyclopedie bevat een zeer groot aantal artikelen over League of Legends. Een aantal bijzondere on… Meer →


League of Legends Gameplay

Hoe speel je League of Legends? De onderstaande toelichting en video geeft een eerste overzicht.… Meer →