League of Legends Gameplay

Hoe speel je League of Legends? De onderstaande toelichting en video geeft een eerste overzicht.

Hoe begin je eraan ?

Het spel begint in een omgeving die summoner's rift. Hier kun je een aantal basisvaardigheden opdoen die later in het spel van pas kunnen komen. Zo wordt je het spel gewoon en kun je verder komen via de tutorials die doorheen het spel aangeboden worden.

Krijg de Champions onder controle!

De League zit vol champions (helden) die je instaat stellen om het spel te spelen. Voor je begint moet je een champion uitkiezen die het best bij je past. Je hebt de keuze tussen verschillende archetypes, het gaat van uitgekookte meesterbreinen tot vervaarlijke monsters en uiteraard nog andere varianten. De verschillende kampioenen kunnen verschillende rollen en strategie├źn aannemen. Dit maakt het spel zeker boeiend, maar je moet ook eerst een aantal dingen uitproberen vooraleer je weet of het ook echt werkt.

Hoe je eigen champion onder controle krijgen?

Op een paar uitzonderingen na, werken de champions volgens een RTS schema.

  • Om de champion te laten bewegen, ga je rechtsklikken op het terrein naar waar hij naar toe moet
  • Om een vijand aan te vallen, moet je op het doel rechtsklikken
  • Om een toverspreuk uit te spreken ga je linksklikken op het doel dat je voor ogen had, of kun je op het toetsenbord de toetsen qwer gebruiken. In het menu opties kun je deze mogelijkheden aanpassen.

Hoe versla je de vijand?

Onder het spelen zul je er al vlug achterkomen dat er drie straten zijn die jouw basis met die van de vijand verbinden. Deze straten worden lanen genoemd omdat ze tot de vijandige basis leiden. Om een spel te kunnen winnen moet je langs de laan ten aanval gaan en zo kun je de vijandige basis bereiken. Daar moet je dan de Nexus van de vijand uitschakelen. Op weg naar dit hoofdkwartier van je vijand kom je verschillende vijandige wezens tegen die je moet uitschakelen om je een weg te banen. Er zijn Minions, Turrets en Inhibitors.

Minions

De minions zijn een soort soldaten die zich voortplanten door te spawnen in de Nexus. Je kunt dit vergelijken met kuitschieten bij vissen Ze marcheren door de lanen en gaan zo op weg naar de vijandelijke basis. Ondertussen worden zoveel mogelijk vijanden gedood. Minions maken het liefst andere minions een kopje kleiner, maar soms durven ze ook wel eens de champion van de tegenpartij aan te vallen. Je mag ze zeker niet onderschatten, zeker niet aan het begin van het spel

Turrets

Deze geschutstorens worden vooral in de verdediging gebruikt, en worden langs de lanen ingezet waar ze gelijkmatig verdeeld zijn over het hele traject. Ze vallen allerlei doelen aan, behalve jouw kampioen, tenzij je die zelf in actie gebracht tegen een vijandige kampion hebt. En begin nooit een gevecht onder een turret.

Inhibitors

Deze vind je op de laan, ter hoogte van een basis. Door een inhibitor te verslaan laat je een superminion geboren worden.

Have fun!

En nu is het aan jou om dit uit te proberen! Veel plezier!League of Legends Gameplay

Hoe speel je League of Legends? De onderstaande toelichting en video geeft een eerste overzicht.… Meer →


League of Legends Server Status

Niets is zo vervelend als serverstoringen of een offline server bij je favoriete spelletje. Jammer genoeg is dit een fenomeen dat zich wel eens voordo… Meer →


League of Legends Download

Het mooie aan League of Legends is dat je het spel niet hoeft te kopen om het te kunnen spelen; je de game deze gratis downloaden. Al wat je hiervoor … Meer →